Nyári funkciók a konyhában

Akár nagyobb átalakításban vagy teljesen új konyha tervezésében gondolkodsz, akár kisebb változtatásokban, jó, ha tudod, hogy ez a helyiség más arcát mutatja a legforróbb évszakban – nézzük, mi változik nyáron a konyhában!

A tavaszi fáradtság után sokan a kora nyári időszakban „ébrednek fel” úgy igazán: ilyenkor csodálkoznak rá az őket körülvevő világra, és új lendülettől hajtva ilyenkor szeretnének gyorsan változtatni pár dolgon. Például teljesen új konyhára vágynak.

De mikor érdemes beütemezni egy teljes újratervezést a konyhában? Késő-e, ha ez valakinek nyáron jut eszébe? Természetesen nem, hiszen a legmelegebb évszak is alkalmas lehet mind a tervezési, mind a kivitelezési munkálatokra. Szóval, ha Neked is most válna esedékessé egy teljes konyhai átalakítás, akkor nincs veszve semmi: keress minket bizalommal, és beütemezzük a munkát! 

Mi változik nyáron a konyhában?

Ha egy nagyobb átalakítás vagy egy teljesen új konyha most nem is fér bele, de néhány kisebb változtatást végre megejtenél a konyhádban, azt jó, ha szem előtt tartod, hogy ez a helyiség akár évszakonként is más-más arcát mutathatja. Nyáron pedig teljesen más funkciók kerülhetnek előtérbe – lássuk, hogyan változik a konyha nyáron! 

  1. A társasági élet színtere – Ha nyár, akkor kerti partik, és ha kerti partik, akkor szinte biztos, hogy egy idő után a konyhában ültök le egy kis extra beszélgetésre, iszogatásra a barátokkal. Érdemes ezt a berendezésnél vagy átrendezésnél is szem előtt tartani, és bekészíteni néhány összecsukható széket az étkezőasztal közelébe, vagy ha konyhapultod van, könnyen elérhető helyen tartani a plusz bárszékeket a vendégeknek.
Konyhai tárolás

Tipp: A konyhát csak egy üvegajtó választja el a terasztól vagy a kerttől? Akkor nyisd egybe a belső teret a természettel, sőt akár egy kültéri konyhát is kialakíthatsz: https://nanokonyha.hu/2022/04/20/hogyan-alakitsunk-ki-szabadteri-konyhat-kertunkben/

  1. Ízek, színek, díszek – Nyáron általában több gyümölcsöt fogyasztunk. Ezek azon túl, hogy szép színesek, finomak és egészségesek, még jól is néznek ki, ha a pulton egy dizájnos dekortálban tárolod őket.
  1. Szezonális vendégek a konyhapulton – A nagy melegben több fröccs és szóda fogy, ez nem kérdés. Ezért jó, ha a pulton elfér egy szódagép is. És ha a többi évszakban a szekrény mélyén rejtőző fagyigép is előkerülhet, annak nem csak a gyerekek fognak örülni.

Összességében tehát azt javasoljuk, gondold át a konyha tervezésekor, hogy vannak ilyen évszakhoz köthető szerepek, funkciók, amiket jó, ha be tud tölteni ez a fontos helyiség.

Elakadtál a tervezésben, vagy szeretnéd szakemberrel átbeszélni, hogyan tudnád megvalósítani az álomkonyhád? Keress minket bátran, szívesen segítünk: