7 praktikus tárolási tipp a konyhában, kezdőknek és haladóknak

A konyhai tárolás nem ördöngösség: ha odafigyelsz néhány dologra, akkor nemcsak hogy egyszerűbben megtalálsz mindent, hanem az egész rendszer jól is fog mutatni. Jöjjön néhány könnyen megvalósítható tipp és ötlet, kezdőknek és haladóknak! 

Az új konyhád már megtervezve, esetleg el is készült a konyhabútorod, és már csak arra vár, hogy a dolgaid a helyükre kerüljenek? Akkor mélyedj el egy kicsit a konyhai tárolás rejtelmeiben, hiszen a praktikus tárolás nemcsak megkönnyítheti a hétköznapokat, hanem nagyon mutatós megoldások is születhetnek, lássunk most ezekre néhány példát.

Praktikus konyhai tárolási tippek kezdőknek és haladóknak

  1. A konyhaszekrényedben remek módja annak, hogy rendet tegyél, ha kipróbálod a többszintes tányértárolást. Ha pedig valami igazán egyedire vágysz, nézd meg ebben a videóban, hogy az állítva tárolt tányérok is milyen jól néznek ki (és nem, nem esnek ki a szekrényből).
Mitől öko az ökokonyha?

 

  1. A mélyebb fiókokba tegyél rekeszeket, az evőeszközök örökös zűrzavarát pedig szüntesd meg egy praktikus és szép bambusz evőeszköztárolóval!

Mielőtt bármit vásárolnál, először mindig szelektálj, legyél tisztában azzal, hogy végül is mennyi cuccnak kell beférnie az adott szekrénybe vagy fiókba. És mindig a pontos szélesség, hosszúság, mélység ismeretében menj vásárolni, nehogy másnap vissza kelljen vinni a rekeszt, dobozt, evőeszköztárolót, mert nem fért be a neki szánt helyre.

  1. Amit tudsz, tegyél akasztóra, például a szűrőt, fakanalakat, spatulát, tölcsért, mérőeszközöket. Kis konyha esetén ez a trükk aranyat, pontosabban elég értékes extra tárolóhelyeket ér! 

  1. Már beletörődtél, hogy a fedők egyszerűen mindenütt útban vannak? Akkor hadd mutassunk néhány egyszerűen megvalósítható trükköt fedőtárolásra: tudtad, hogy akár a kamraajtó belső felére, vagy egy mágnes segítségével a falra is felpattinthatod ezeket az egyébként hasznos edénytartozékokat?
  1. Ne feledkezz meg azokról a kritikus pontokról sem, amik lehet, hogy a vendégeknek például láthatatlanok, de Neked és a Családodnak a napi rutin során óriási könnyebbséget jelent, ha rendben vannak. Erre remek példa a hűtő, amit átlátszó tárolókkal ügyesen és praktikusan rendszerezhetsz.

  1. A lisztet, cukrot tartsd üvegtárolókban, így nemcsak légmentesen le tudod zárni, hanem mindig látni fogod azt is, melyik van épp fogyóban. Ma már nagyon szép tárolóedény-szetteket lehet beszerezni a boltokban vagy a netről, és bár a legtöbb nem olcsó, azért az nagy előnyük, hogy évekre megoldhatod velük a liszt, a cukor vagy a zabpehely tárolását.

Extra tipp: ha nincs kedved vásárolni, vagy most nem ruháznál be ilyesmire, a sima nagyobb méretű befőttesüvegek is tökéletesen megfelelnek a célra!

  1. Te hogyan tárolod a fűszereket? A legkevésbé hatékony megoldás, ha egy dobozban, egymás hegyére-hátára dobálva. Javaslunk egy olyan megoldást, ami nem foglal sok helyet, ugyanakkor egy pillanat alatt átláthatóvá teszi, mi mindennel fűszerezheted meg az ételed és az életed.