Miért fontos a látványterv a konyhatervezés során?

Manapság már nem számít luxusnak látványtervet csináltatni, ha konyhafelújításban vagy új konyha kialakításában gondolkodsz. De milyen előnyökkel jár pontosan egy jó látványterv, azon kívül, hogy tényleg nagyon mutatós lehet?

Úgy érzed, összeállt a fejedben, milyen konyhát szeretnél, és legszívesebben azonnal bele is vágnál a megvalósításba? Erre csak bátorítani tudunk, ugyanis egy új konyha nemcsak boldogabbá tehet, hanem az átgondolt tárolási lehetőségekkel és az általad választott modern gépekkel meg is könnyíti majd a hétköznapokat.

De még mielőtt úgy döntesz, hogy már holnap kezdődhet a munka, azt javasoljuk, ne kapkodd el. Előbb csináltass egy látványtervet, ez ugyanis sok szempontból hasznos segítség lehet neked és az új konyhádat kivitelező szakembernek is.

5 ok, amiért hasznos egy jó látványterv a konyhatervezés során

 

  1. Az ember alapvetően vizuális lény, szereti a saját két szemével látni a dolgokat. Hát nem lenne csodás már akkor megnézni az új konyhádat – persze virtuálisan -, amikor még csak ábrándozol róla? Ma már fotóminőségű látványtervek is elérhetők, amelyek segítségével tényleg olyan, mintha a már kész konyhád fényképét nézegetnéd. Ez teljesen más érzéssel tölt el, mintha a méretek ismeretében szabadkézzel felrajzolnád egy papírra, amit elképzeltél.
  1. A látványterv arra is jó, hogy lásd az anyagok és színek kombinációját. Akár többféle anyaggal, többféle színben is meg lehet terveztetni ugyanazt a konyhát, és ennek ismeretében eldönteni, melyik legyen a befutó.
  1. Ha már megvan, milyen berendezésekkel, konyhai gépekkel képzeled el a konyhádat, ezeket is pontosan be lehet illeszteni a látványtervbe. 

 

  1. Fény derülhet olyan kisebb-nagyobb hibákra, mint például, ha az egyik szekrényajtó nem nyílna ki rendesen egy másik bútorelem miatt, vagy ha az ablakot csak bukóra tudnád nyitni, mert útban lesz a csaptelep.

5.Egy jó látványterv segítségével kiderülhet, ha nincs elég hely a konyhai kisgépeknek a pulton, de az is, ha a szükséges áramforrások nem jó helyen vannak.

A látványtervnek köszönhetően még sokkal könnyebb korrigálni a tervezési hibákat, vagy ha valami mégsem tetszik úgy, ahogy megálmodtad, mint a már javában zajló munkálatok, vagy esetleg egy kész konyha esetében.

Ha azt gondolod, hogy egy jó látványterv drága dolog, vagy sokat kell rá várni, biztosíthatunk, hogy egyik sem igaz. Nálunk, a Nano konyhánál is van látványterves szaktanácsadás , melynek során a Te igényeidre szabottan megtervezzük a modern, praktikus és gyönyörű, új konyhádat. A gyártásban és a beszerelésben is tudunk segíteni, és a konyhagépek beszerelésének nyűgét is levesszük a válladról. Mindezt rövid határidőkkel, megfizethető áron.

Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, egy munkanapon belül válaszolunk!